Προετοιμασία για τις ηλεκτρονικές εγγραφές των μαθητών της Γ΄ τάξης

Ενόψει των ηλεκτρονικών εγγραφών των μαθητών – αποφοίτων Γυμνασίων σε Λύκεια της περιοχής αρμοδιότητας Β΄ Αθήνας, για την επόμενη σχολική χρονιά 2023-2024, σας ενημερώνουμε τα εξής:

Ζητάμε από τους γονείς-κηδεμόνες Υπεύθυνη Δήλωση (σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω gov.gr), μέχρι και Παρασκευή 24/3, στην οποία θα δηλώνουν την ακριβή διεύθυνση κατοικίας τους (οδός-αριθμός-περιοχή-Τ.Κ.) και θα τη συνοδεύουν με ανάλογο αποδεικτικό έγγραφο.

To κείμενο που θα αναγράφεται στην ΥΔ είναι το εξής:

"Τα παραπάνω στοιχεία κατοικίας για τον μαθητή/τρια ....................., του τμήματος  ..........., είναι ακριβή."

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι η μόνιμη κατοικία των μαθητών αποδεικνύεται σύμφωνα με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1) Απόδειξη λογαριασμού Δ.Ε.Κ.Ο. (όχι κινητό τηλέφωνο) 

             ή

2) Αντίγραφο εκκαθαριστικού της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) ή η αντίστοιχη σελίδα της φορολογικής δήλωσης, στην οποία δηλώνεται η μόνιμη κατοικία του κηδεμόνα (Ε1, Πίνακας 5).

Επίσης, στην ίδια Υπεύθυνη Δήλωση, οι γονείς–κηδεμόνες των μαθητών θα δηλώσουν την ύπαρξη αδελφών με τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο-σχολείο-τάξη φοίτησης), που φοιτούν ήδη σε σχολεία της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, ώστε να τοποθετηθούν τα αδέλφια στο ίδιο ή συστεγαζόμενο-όμορο σχολείο.

Εάν γνωρίζουν ότι οι μαθητές θα συνεχίσουν σε ΕΠΑ.Λ., καλό είναι να το δηλώσουν (όχι απαραίτητα).

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Οι διευθύνσεις κατοικίας να είναι πλήρεις, οδός – αριθμός – περιοχή – Τ.Κ., με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Στην περίπτωση οδών με δύο ή τρεις λέξεις, να αναγράφονται πλήρως οι λέξεις και όχι συνοπτικά με τελεία, π.χ. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 8 και όχι ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ 8.

Σε περίπτωση που κάποια διεύθυνση κατοικίας βρίσκεται εκτός Β΄ Αθήνας, να δηλώσουν αν επιθυμούν το παιδί τους να συνεχίσει σε σχολείο της Β΄ Αθήνας ή όχι.

Τα παραπάνω έγγραφα μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά στο μέιλ του σχολείου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή να τα προσκομίσουν οι μαθητές στη Δ/νση του σχολείου.

Επίσης, οι μαθητές θα προσκομίσουν στους Υπεύθυνους Τμημάτων τους μία πρόσφατη ασπρόμαυρη ή έγχρωμη φωτογραφία, διαστάσεων ταυτότητας μέχρι και 7/4/2023.