Διδακτική επίσκεψη στο Ocean Lab

Την Πέμπτη 25-4-2024 τα παιδιά της Α΄ Γυμνασίου του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ξεσκάσουν, εν όψει και των διακοπών του Πάσχα, με μια επίσκεψη στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Ocean Lab, όπου παρακολούθησαν το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό πρόγραμμα Safe water sports, με θέμα την ενίσχυση της ασφάλειας στο υδάτινο περιβάλλον και τη μείωση των πνιγμών και των θανάσιμων ατυχημάτων.

Αφού τα παιδιά έφτασαν στις εγκαταστάσεις του χώρου, στο Μαρούσι, τακτοποιήθηκαν στο χώρο, μπροστά σε μια μεγάλη ευρεία οθόνη βιντεοπροβολέα, είτε σε καθίσματα είτε σε μαξιλάρια στο πάτωμα, όπου ο υπεύθυνος τους εξήγησε το διαδραστικό πρόγραμμα που θα ακολουθούσαν: μοίρασε στα παιδιά φορητές συσκευές (tablets) σε ομάδες και κάθε ομάδα θα έπρεπε να επιλέξει τη σωστή απάντηση στις ερωτήσεις που θα τους γίνονταν και θα προβάλλονταν στην οθόνη. Κέρδιζε η ομάδα που θα είχε τις περισσότερες σωστές απαντήσεις, αλλά και στον συντομότερο δυνατό χρόνο! Αυτό τόνωσε το ενδιαφέρον των παιδιών, ενώ μετά από κάθε ερώτηση ο υπεύθυνος εξηγούσε τη σωστή επιλογή. Ανά κάποιες ερωτήσεις, αναρτώνταν η βαθμολογία των ομάδων, με σχόλια και ζητωκραυγές από τα παιδιά. Ανάλογες ζητωγραυγές συνέβαιναν και για τις ομάδες που επέλεγαν τις σωστές απαντήσεις. Έτσι τα παιδιά έμαθαν, παίζοντας ταυτόχρονα!
0 οσεαν
 
Χαρακτηριστικό ήταν ότι, όταν τα παιδιά ρωτήθηκαν για το πρόγραμμα, ώστε να διαπιστωθεί εάν τους ενδιέφερε, τα παιδιά περιέγραψαν με πολλές λεπτομέρειες τι άκουσαν και τι έμαθαν από την εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα: για τον εξοπλισμό που θα πρέπει να έχουν στα θαλάσσια σπορ, για την αιτία των πνιγμών και των ατυχημάτων στη θάλασσα και πώς αυτά αποφεύγονται κ.ά. Κάτι που δείχνει ότι το πρόγραμμα είχε επιτυχία!