Δραστηριότητες

Τουρνουά Γυμνασίων

0 basket

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!! 1η θέση στο Βόλεϋ και 2η θέση στο Μπάσκετ!!!
Πολλά μπράβο σε όλους τους συλλόγους Γονέων των Γυμνασίων μας για την άψογη διοργάνωση και την Ένωση Γονέων για τον συντονισμό.
0 μπασκετ
338011188 242982738131094 2987744037922033888 n
Συγχαρητήρια στα παιδιά μας που σήκωσαν ένα ακόμα κύπελο στο τουρνουά ποδοσφαίρου των Γυμνασίων Αγίας Παρασκευής. Ο τελικός με το 2ο Γυμνάσιο κρίθηκε στα πέναλτι, μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια, με νικήτρια την ομάδα του 5ου με 3-2!!
339570288 722408799620493 4999652683657983849 n
 

Γιορτή επετείου 25ης Μαρτίου

0 25η Μαρτιου 2024

1 25η Μαρτιου 2024

20240322 20240322 173031-COLLAGE1 25

Σκακιστικό Σχολικό Πρωτάθλημα

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού στο σχολείο μας, με τη συνεργασία του Σκακιστικού Ομίλου Αγίας Παρασκευής. Η προσέλευση των μικρών, αλλά και των μεγαλύτερων μαθητών/τριών ήταν μεγάλη.6sk8skΠολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν σ΄αυτό και στους μαθητές/τριες που πρώτευσαν και βραβεύτηκαν με μετάλλιο!! 

Κουτσάκης Γιάννης, Β1: Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Β΄Γυμνασίου

Παπουτσάκη Δήμητρα, Α3: Αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Α΄Γυμνασίου

Υπεύθυνη του προγράμματος σκακιού στο σχολείο μας είναι η καθηγήτρια Μαρίνα Καρατζά, Μαθηματικός

5sk

7sk

"Νεφέλες" του Αριστοφάνη

Τη διδακτική κωμωδία «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Νίκου Παροίκου, που είναι μία θεαματική θεατρική παράσταση προσαρμοσμένη για παιδιά, παρακολούθησε η Β΄Γ/σίου του σχολείου μας, στις 25/4/2024, στο Θέατρο Δόρα Στράτου.

Οι Νεφέλες είναι αρχαία κωμωδία του Αριστοφάνη που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα Μεγάλα Διονύσια του 423 π.Χ. όπου κι απέσπασε το τρίτο βραβείο. Ο Αριστοφάνης που πίστευε ότι οι Νεφέλες είναι από τα καλύτερα έργα του, το διόρθωσε ριζικά με σκοπό να το παρουσιάσει ξανά στο κοινό. Οι Νεφέλες που μας σώζονται έως σήμερα είναι η δεύτερη εκδοχή. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και πολυσυζητημένα έργα του Αριστοφάνη, ο άλυτος γρίφος μέσα σ’ ολόκληρη την αριστοφανική παραγωγή κι ένα από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά στην ιστορία της λογοτεχνίας.

Το όνομα  Νεφέλες (τις νεφελώδεις δηλαδή ιδέες της φιλοσοφίας), τις οποίες, κατά τον ποιητή, ο Σωκράτης θεωρεί θεές, μαζί με το Χάος και τη Γλώσσα, και μ' αυτές αντικαθιστά τους θεούς της πόλης.

Ο Αριστοφάνης καυτηριάζει τα φροντιστήρια των σοφιστών στην Αθήνα και την "προοδευτική" παιδεία που παρείχε την εποχή εκείνη ο Σωκράτης. Εκθέτει τις αρνητικές συνέπειες που είχαν αυτά στον χώρο της οικογένειας και παρουσιάζει την υπονόμευση των πατροπαράδοτων ηθών και κανόνων, αναλύοντας την κρίση της ηθικής και της πολιτικής στην αθηναϊκή κοινωνία, την παρακμή του παλαιού εκπαιδευτικού συστήματος και την πάλη των δύο γενεών.

Πριν αρχίσει η παράσταση μίλησε στους μαθητές για την αξία του Θεάτρου ο ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης. 

Στη συνέχεια οι μαθητές οδηγήθηκαν στο μέρος όπου πιστεύεται ότι φυλακίστηκε ο Σωκράτης. Εκεί ο Σκηνοθέτης της παράστασης και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Παροίκος, μίλησε στους μαθητές για τον Σωκράτη, τον Αριστοφάνη και τις Νεφέλες.

0 20240502

 

Η υπόθεση του έργου είναι πολύ απλή και διαχρονική: Ο Στρεψιάδης, ένας γέρος Αθηναίος χωριάτης, παντρεμένος με μία αριστοκράτισσα Αθηναία, εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα κι απέκτησαν ένα γιο, τον Φειδιππίδη, που αναθρεμμένος σαν αριστοκράτης, έφτασε στο σημείο να καταχρεώσει τον πατέρα του με τις σπατάλες του και την άσωτη ζωή του. Ο καταχρεωμένος πατέρας αναζητά ένα καλό σχολείο, για να σπουδάσει τον γιο του, ώστε αυτός να μπορέσει να τον βοηθήσει να ξεχρεώσει. Όμως, ο γιος του δε δέχεται. 

Έτσι, αποφασίζει να πάει ο ίδιος στο σχολείο του Σωκράτη. Ο δύστυχος πατέρας προσπαθεί να μάθει τα μαθήματα, αλλά δεν τα καταφέρνει. Ζητάει βοήθεια από τις Νεφέλες και εκείνες τον συμβουλεύουν να φέρει έστω και με το ζόρι τον γιο του στο Σχολείο, για να μάθει εκείνος όλα αυτά που ο ίδιος δεν καταλαβαίνει.

Τελικά, καταφέρνει να φέρει τον γιο του στο Σχολείο και παρακαλεί τον Σωκράτη να του διδάξει τον «άδικο λόγο». Ο γιος τελειώνει τις σπουδές του με επιτυχία. Ο πατέρας τον υποδέχεται όλο χαρά, αλλά γρήγορα διαπιστώνει ότι αυτό που διδάχθηκε ο γιος του, δηλαδή η αδικία, εφαρμόζεται μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Ανακύκλωσης

 2024-04-06 00.11.54 

Εξαιτίας της εξαιρετικά μεγάλης συμμετοχής των μαθητών στον ΜΕΓΑΛΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ – ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, αποφασίστηκε η παροχή επάθλων και στο πρωτεύον Σχολικό τμήμα κάθε Δήμου.                                                                                                                         

🥇Το έπαθλο είναι ένα (1) Smartwatch για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά του Α3 που πρώτευσαν ανάμεσα στα σχολεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής και κέρδισαν από ένα Smartwatch το καθένα. 

Συγχαρητήρια και σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του σχολείου που έλαβαν μέρος στην ανακύκλωση.

Δείτε εδώ τα πρωτεύοντα σχολικά τμήματα ανά Δήμο.

 

Τα ρολόγια δόθηκαν στους μαθητές με το πέρας της εξεταστικής περιόδου Ιουνίου, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024.

0 20240617 120208