9ο Μαθητικό Συμπόσιο Γ/σίων Αττικής ASPnet-UNESCO

7-3-1-1

Μια αξέχαστη εμπειρία βίωσε η ομάδα των μαθητών του Γυμνασίου μας, η οποία συμμετείχε στο 9ο Μαθητικό Συμπόσιο Γυμνασίων Αττικής μελών του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων ASPnet-UNESCO. Το φετινό Μαθητικό Συμπόσιο, με θέμα «Κυκλική Οικονομία: Ανάγκη και Ευκαιρία για την Αειφορία», φιλοξενήθηκε στο Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά.

Οι έφηβοί μας συμμετείχαν σε επιτροπές, στις οποίες συζήτησαν, μέσα σε ένα πολύ φιλικό κλίμα, και κατέληξαν με δημοκρατικές διαδικασίες σε ενδιαφέροντα πορίσματα για τις διαφορές γραμμικής-κυκλικής οικονομίας, τη βελτίωση της ζωής στις σύγχρονες πόλεις μέσα από την κυκλική οικονομία, αλλά και για τις νέες τεχνολογίες που θα επιταχύνουν τη μετάβαση προς την αειφορία.

Το, εν λόγω, Συμπόσιο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, της Εθνικής Επιτροπής UNESCO και της UNESCO. 

Η ομάδα των μαθητών και μαθητριών μας αποτελούνταν από τους:
Άρη Λημναίο
Μιχαέλα Βουτζαλή
Μαρκέλλα Γεωργάκη
Βασιλεία Κορασίδου
Χαράλαμπο Βασιλόπουλο
Άρη Χαίρι Ζενέλι
Μελίνα Πριφτι
Νίκων Κωτσόβολη
Ηλίας Μητσιος
Οι Συντονίστριες της Ομάδας ήταν οι κυρίες Ευρυδίκη Κωνσταντίνου και Δέσποινα Κατεβαίνη. 
 
Την εκδήλωση έναρξης τίμησαν με την παρουσία τους η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κα Μαρία-Αικατερίνη Τζιτζικώστα, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κα Βασιλική Μακρή, η Εθνική Συντονίστρια των Συνδεδεμένων Σχολείων της UNESCO, κα Βέρα Δηλάρη, ο Δήμαρχος Πειραιά, κος Γιάννης Μώραλης, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές μας προσωπικά, και τοπικοί παράγοντες της Αυτοδιοίκησης.