Εκπαιδευτική επίσκεψη στο CERN

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Cern, ένα ταξίδι στο κόσμο των μικροσωματιδίων, πραγματοποίησε ομάδα μαθητών/τριών του σχολείου μας, στις 23-26 Απριλίου 2024.

Το σημαντικό αυτό ερευνητικό κέντρο ιδρύθηκε το 1954, μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, δείγμα της πανανθρώπινης επιστημονικής συνεργασίας και συμφιλίωσης των λαών. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις 12 ιδρυτικές χώρες οι οποίες σήμερα ανέρχονται σε 23. Βρίσκεται δυτικά της Γενεύης, στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας.

 

Στον επίπονο δρόμο για την ανακάλυψη του μικρόκοσμου και την προέλευση της ζωής, το Cern βοήθησε πάρα πολύ την ιατρική στην καταπολέμηση σοβαρών ασθενειών, την κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστικών κυκλωμάτων, τη χρήση υπεραγώγιμων υλικών, την τεχνολογία κενού, την τεχνολογία κινητών τηλεφώνων, τα δίκτυα επικοινωνιών, το internet και τον παγκόσμιο ιστό, και πολλές άλλες εφαρμογές.

 

Το Cern προσφέρει, επίσης, για μαθητές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, διαδραστικές εκθέσεις, εικονικά εργαστήρια, προσομοιώσεις, ακαδημαϊκή εκπαίδευση, καλοκαιρινά σχολεία φοιτητών, καθηγητών, μεταπτυχιακά και διδακτορικά διπλώματα και υποτροφίες.

Το ταξίδι πλαισιώθηκε με επίσκεψη στο Μουσείο Αϊνστάιν στη Βέρνη, στο μουσείο σοκολάτας στο Broc,  στο κοσμοπολίτικο Μιλάνο, και την πανέμορφη λίμνη Κόμο.

Τέσσερις ημέρες γεμάτες εικόνες και πολύτιμες εμπειρίες που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη όλων των παιδιών.    

0  col