Σχολικές εκδρομές-επισκέψεις-περίπατοι

Κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους είναι δυνατό να πραγματοποιούνται για τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικοί περίπατοι, μετακινήσεις στο πλαίσιο αθλητικών δραστηριοτήτων, ημερήσιες εκπαιδευτικές εκδρομές, πολυήμερες εκπαιδευτικές εκδρομές, εκπαιδευτικές και διδακτικές επισκέψεις και επισκέψεις στη Βουλή των Ελλήνων.

Στην περίπτωση που για την πραγματοποίησή τους χρησιμοποιείται μεταφορικό μέσο, για τη συμμετοχή του μαθητή/μαθήτριας κατατίθεται υπεύθυνη δήλωση από τον γονέα/κηδεμόνα του.

Για όσες μετακινήσεις πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου οι γονείς/κηδεμόνες καταθέτουν υπεύθυνη δήλωση, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, για τους μαθητές της Α΄Γυμνασίου και για όσους μαθητές έρχονται με μετεγγραφή στις άλλες τάξεις, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο μαθητής (αν υπάρχουν), με τα φάρμακα που του χορηγούνται και το τηλέφωνο του ιατρού που τον παρακολουθεί. Τα παραπάνω στοιχεία θεωρούνται απαραίτητα για την ασφάλεια, πρωτίστως, του ίδιου του μαθητή, αλλά και για την ομαλή και ασφαλή μετακίνηση του σχολείου. Υπογράφεται από τον ίδιο τον γονέα/κηδεμόνα παρουσία του Δ/ντή του σχολείου ή την καταθέτει ο μαθητής/τρια, εφόσον υπάρχει σ΄αυτήν βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του γονέα από ΚΕΠ, Αστυνομικό Τμήμα ή άλλη Δημόσια Αρχή. 

Θα γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης για τις μετακινήσεις, εκ των προτέρων, και μέσω email από το myschool.

Σε περίπτωση που για σοβαρό λόγο ο μαθητής/τρια δεν μπορεί να πάρει μέρος σε συγκεκριμένη μετακίνηση εντός σχολικού ωραρίου, θα πρέπει να προσκομίσει στο σχολείο αρνητική υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα, όπου θα αναγράφεται και ο λόγος που καθιστά αδύνατη τη μετακίνησή του. Σ΄αυτήν την περίπτωση παρακολουθεί διαμορφωμένο πρόγραμμα στον σχολικό χώρο. Σε περίπτωση απουσίας από το σχολείο εκείνη την ημέρα, του καταχωρίζονται απουσίες ισάριθμες με τις διδακτικές ώρες που προβλέπονται από το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας κατά την οποία πραγματοποιείται η μετακίνηση και ενημερώνεται άμεσα ο γονέας/κηδεμόνας του.

Μπορείτε να κατεβάσετε την υπεύθυνη δήλωση και από εδώ.

Για τις μονοήμερες και πολυήμερες εκπαιδευτικές εκδρομές απαιτείται διαφορετική, συγκεκριμένη, υπεύθυνη δήλωση του γονέα/κηδεμόνα, στην οποία γνωστοποιείται και το αναλυτικό πρόγραμμα της μετακίνησης.