Αναβαθμολόγηση γραπτών δοκιμίων

Οι βαθμοί των γραπτών δοκιμίων των μαθητών είναι δυνατόν να τροποποιηθούν, μόνον εφόσον οι γονείς υποβάλουν αίτηση αναβαθμολόγησης και η βαθμολογία του γραπτού δοκιμίου τροποποιηθεί, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 

Σύμφωνα με το άρθρο 9 του π.δ. 126/2016 (Α΄ 211), μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, όπου φοιτά ο μαθητής/τρια, με την οποία θα ζητήσουν την αναβαθμολόγηση γραπτού δοκιμίου. Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο (ένα παράβολο για κάθε ένα δοκίμιο). 

Η αναβαθμολόγηση γίνεται στη Διεύθυνση Δ.Ε., στην οποία υπάγεται το αντίστοιχο Γυμνάσιο. Οι Διευθυντές των Γυμνασίων, μόλις λήξει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, διαβιβάζουν στην αρμόδια Διεύθυνση Δ.Ε. τα προς αναβαθμολόγηση γραπτά δοκίμια με καλυμμένα το όνομα του μαθητή και τον αρχικό βαθμό του καθηγητή.

Ο τελικός βαθμός είναι ο μέσος όρος δύο αναβαθμολογητών και είναι ο τελικός βαθμός του γραπτού, είτε είναι μεγαλύτερος είτε είναι μικρότερος από τον βαθμό της αρχικής εξέτασης.

Εκδοση παραβόλου (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων)