Δικαιολογητικά εγγραφής στο Γυμνάσιο

Για να ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας στο Γυμνάσιο θα πρέπει να κατατεθούν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Ο γονέας/κηδεμόνας να υπογράψει Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986 στην οποία να δηλώνεται η νομιμότητα της άσκησης της κηδεμονίας, σύμφωνα με το άρθρο 9 της ΚΥΑ με αριθ. πρωτ. 10645/ΓΔ4/22-1-18 (ΦΕΚ Β’ 120/23-01-2018) και να την καταθέσει ο ίδιος στο σχολείο. 

Στην ίδια Υπεύθυνη Δήλωση δηλώνεται και η αποδοχή της ηλεκτρονικής ενημέρωσης για ζητήματα της πορείας φοίτησης του/της μαθητή/τριας, καθώς και η ηλεκτρονική διεύθυνση για την παραλαβή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

*** Στην περίπτωση διάσπασης της συμβίωσης, είτε αυτή έχει συντελεσθεί με γάμο ή με σύμφωνο συμβίωσης των κηδεμόνων, θα πρέπει να υποβάλλονται δύο υπεύθυνες δηλώσεις με τα προσωπικά τους στοιχεία.

 2. Το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, κατατίθεται στο σχολείο το Ατομικό Δελτίο Υγείας του Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ), το οποίο συμπληρώνεται και υπογράφεται από τον παιδίατρο ή παθολόγο, σύμφωνα με τις διατάξεις της κοινής υπουργικής απόφασης Φ.6/304/75662/Γ1/15-05-2014 (Β’ 1296). Στο σχολείο θα προσκομίσετε μόνο την 1η σελίδα του ΑΔΥΜ, καθώς τη 2η σελίδα την κρατάει ο παιδίατρος στα αρχεία του. Το ΑΔΥΜ μπορεί να το προσκομίσει και ο ίδιος ο μαθητής/τρια, με την έναρξη των μαθημάτων.

Από τις 3 Οκτωβρίου 2022 όσοι μαθητές δεν έχουν προσκομίσει το Α.Δ.Υ.Μ δε θα μπορούν να συμμετέχουν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής (θα παίρνουν απουσία), καθώς και στις σχολικές αθλητικές δραστηριότητες και, γενικότερα, στις σχολικές δραστηριότητες (π.χ. περιπάτους ή εκδρομές) [Απόφαση Φ6/304/75662/Γ1, ΦΕΚ 1296/21-5-2014]. 

** Σε περιπτώσεις που, μετά την κατάθεση του Α.Δ.Υ.Μ., επέρχεται μεταβολή της κατάστασης υγείας του μαθητή/τριας ή των παραγόντων κινδύνου, οι γονείς/κηδεμόνες υποχρεούνται να καταθέτουν άμεσα νέο, επικαιροποιημένο έντυπο Α.Δ.Υ.Μ. στη σχολική μονάδα φοίτησης.

 3. Για τους μαθητές, που δεν είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Δήμου/ Δημοτικής Ενότητας της χώρας μας, πρέπει να κατατίθεται στη σχολική μονάδα θεωρημένο και επίσημα μεταφρασμένο Πιστοποιητικό από τη χώρα τους. Για τους υπόλοιπους μαθητές/τριες η αναζήτηση του Πιστοποιητικού γίνεται μέσω του Myschool.

  • Μπορείτε να κατεβάσετε το Ατομικό Δελτίο Υγείας (Α.Δ.Υ.Μ.) από εδώ.
  • Μπορείτε να κατεβάσετε την Υπεύθυνη Δήλωση από εδώ.
  • Σε περίπτωση που δεν μπορούν οι ίδιοι οι γονείς να προσκομίσουν την Υπεύθυνη Δήλωση, μπορούν να την εκδώσουν από το https://dilosi.services.gov.gr/create/q/templates , ώστε να υπάρχει ταυτοποίηση. και να τη στείλουν ηλεκτρονικά στο μέιλ του σχολείου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή να την καταθέσει ο μαθητής/τρια, με την έναρξη των μαθημάτων.
  •  Στο κείμενο που θα συντάξετε ηλεκτρονικά θα πρέπει να αναγράφονται από την παραπάνω Υπεύθυνη Δήλωση: από το (Α) όσα στοιχεία αφορούν τον γονέα/κηδεμόνα και το (Β) ολόκληρο.
  • Τα έντυπα χορηγούνται και από το σχολείο, για όσους αδυνατούν να τα εκτυπώσουν ή να τα εκδώσουν ηλεκτρονικά.

   

    **** Σας ενημερώνουμε ότι: ****

  • Σύμφωνα με την ΥΑ 79942/ΓΔ4/21-5-2019, άρθρο 13, κηδεμόνας του μαθητή/τριας, εφόσον είναι ανήλικος/η, είναι ο πατέρας και η μητέρα. Σε περίπτωση διαζυγίου των γονέων ή διάσπασης της έγγαμης συμβίωσης, κηδεμόνας του μαθητή είναι το πρόσωπο που ασκεί νόμιμα την επιμέλεια του μαθητή. 
  • Από 16/09/2021, εφαρμόζεται ο νέος νόμος, υπ΄αρ. 4800/2021 ΦΕΚ 81/Α/21-5-2021, σύμφωνα με τον οποίο η γονική μέριμνα θα δίνεται αυτοδικαίως και στους δύο γονείς παιδιών εντός ή (αναγνωρισμένων) εκτός γάμου, εκτός αν αυτή έχει αφαιρεθεί με δικαστική απόφαση. Η γονική μέριμνα περιλαμβάνει και την επιμέλεια των ανήλικων τέκνων, συνεπώς όλοι οι γονεις θα έχουν συνεπιμέλεια, υπό την έννοια οτι για όλα τα σημαντικα ζητήματα που αφορούν το παιδί (υγεία, παιδεία κλπ.) θα πρέπει να συναποφασίζουν.
  • Ο γονέας που, μετά το διαζύγιο ή τη διάσταση, δεν ασκεί την επιμέλεια του ανήλικου τέκνου (σύμφωνα με το προηγούμενο), αλλά συνασκεί τη γονική μέριμνα αυτού, δικαιούται πρόσβαση σε κάθε στοιχείο της σχολικής κατάστασης του ανήλικου μαθητή. 
  • Σύμφωνα με το έγγραφο Φ1/117162/ΓΔ4/20-09-2021 του ΥΠΑΙΘ: Για να πραγματοποιηθούν εγγραφές/μετεγγραφές μαθητών/τριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, από τις 16.09.2021 και εντεύθεν, απαιτείται η συναίνεση και των δύο γονέων/κηδεμόνων τους.
  • Σε περιπτώσεις όπου δεν υφίσταται η απαιτούμενη συναίνεση και των δύο γονέων/κηδεμόνων απαιτείται δικαστική απόφαση, η οποία έχει εκδοθεί ύστερα από αίτηση ενός εκ των δύο γονέων/κηδεμόνων. 
  •  η μέριμνα για το ανήλικο τέκνο είναι καθήκον και δικαίωμα των γονέων (γονική μέριμνα), οι οποίοι την ασκούν από κοινού και εξίσου, εκτός αν υπάρχει δικαστική απόφαση, με την οποία από τον γονέα έχει αφαιρεθεί συνολικά η άσκηση της γονικής μέριμνας. 

*** Παρακαλούνται, επίσης, οι γονείς/κηδεμόνες, των οποίων τα παιδιά διαθέτουν Γνωμάτευση αναπηρίας και ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών ή ειδικών μαθησιακών δυσκολιών, σε ισχύ, να τις καταθέσουν στο σχολείο, όσο πιο σύντομα μπορούν, καθώς δεν έχουν προσκομιστεί με τα Απολυτήρια του Δημοτικού.

Υπενθυμίζουμε ότι, κατά τη θερινή περίοδο, το σχολείο θα είναι ανοιχτό κάθε Πέμπτη 09.00-13.00