Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης

Επιστολή των διοργανωτών

"Μετά από έξι χρόνια συνεχούς ενασχόλησής μας με την τέχνη της ρητορικής, η πορεία μας συνεχίζεται σταθερά και ανοδικά, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερα νέα μέλη στην ομάδα μας. Ακόμη και η πανδημία δεν κατάφερε να μας σταματήσει! Γιατί όταν υπάρχει αγάπη, συνεργασία και όνειρο, όλα είναι εφικτά! Και για εμάς η Ρητορική είναι και αγάπη και στόχος και όνειρο!
Επιχειρούμε επομένως και φέτος τη διάχυσή της, με πιο φιλόδοξους ακόμη στόχους, και προχωρούμε στην πραγματοποίηση των 6ων Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων στις 7 και 8 Μαΐου 2022, στο 5ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την αρωγή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» καθώς και της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση.

Έχουμε, λοιπόν, τη χαρά να προσκαλέσουμε μερικά ακόμη Γυμνάσια της Αττικής, με στόχο η ομάδα μας να διευρύνεται κάθε χρόνο και οι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων να καταστούν θεσμός, καθώς τα οφέλη που αποκομίζουν οι μαθητές μας από την ενασχόλησή τους με τη Ρητορική είναι πολλαπλά.
Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
α. Το αγώνισμα των Διττών Λόγων, όπου οι ομάδες θα είναι μικτές (συμμετοχή ως 4 μαθητές ανά σχολείο)
β. Το αγώνισμα της Εκφραστικής Ανάγνωσης (συμμετοχή ως 3 μαθητές ανά σχολείο)
γ. Το αγώνισμα του Αυθόρμητου Λόγου (συμμετοχή ως 3 μαθητές ανά σχολείο).

Επειδή υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να εκδηλώσουν ενδιαφέρον περισσότερα του αναμενόμενου σχολεία, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και η εφαρμογή δε θα δεχθεί δηλώσεις πέραν των 30 σχολείων."