Ψυχολόγος στο σχολείο μας: Ανακοίνωση

1

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε την προσέλευση και απασχόληση της αναπληρώτριας Ψυχολόγου, κας Φωτεινής Νούλα στο σχολείο μας, η οποία θα βρίσκεται μαζί μας κάθε Τρίτη, από τις 9.00 ως τις 14.00.

Ο ρόλος της ψυχολόγου στο πλαίσιο του σχολείο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα καθηκόντων:

ü  Εντός σχολικού ωραρίου, αναλαμβάνει υποστηρικτή και συμβουλευτική διαδικασία για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς (ατομικά ή ομαδικά) εάν κριθεί απαραίτητη.

ü  Προάγει την ψυχική υγεία των παιδιών στο πλαίσιο της τάξης και του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, με παρεμβάσεις στην τάξη ή σε ομάδες μαθητών.

Για μαθητές

ü  Εάν ένας μαθητής/ μαθήτρια επιθυμεί συνάντηση απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων ή κηδεμόνων ή εχόντων την επιμέλεια, με την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης.

ü  Στις περιπτώσεις που ο μαθητής/μαθήτρια δέχεται ψυχοθεραπευτική υποστήριξη εκτός σχολείου, δεν εντάσσεται σε πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης.

Για γονείς

ü  Παρέχει υποστήριξη σε γονείς/κηδεμόνες για ζητήματα που αφορούν το παιδί και το σχολείο. Σε περίπτωση που, ως γονείς/κηδεμόνες, επιθυμείτε συνάντηση μαζί της, θα ήταν καλό να καλείτε στο σχολείο για να κλείσετε ραντεβού ή να στείλετε email στην παρακάτω διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., αναγράφοντας το σχολείο, το ονοματεπώνυμο του μαθητή/μαθήτριας και το τμήμα, και περιγράφοντας, εν συντομία, το αίτημά σας, ώστε να προγραμματίζονται τα ραντεβού, σε συνεργασία με τη Δ/νση του σχολείου.  Δε θα δίνονται απαντήσεις συμβουλευτικής φύσεως στο email.

ü  Θα γίνει προσπάθεια πραγματοποίησης συναντήσεων ομάδων γονέων μια φορά τον μήνα τις πρωινές ώρες (ώρες εργασίας ψυχολόγου στο σχολείο). Για αυτόν τον λόγο, θα ήταν χρήσιμο να συμπληρώσετε το ακόλουθο ερωτηματολόγιο, με στόχο τη διερεύνηση των θεμάτων που σας ενδιαφέρουν: https://forms.gle/a4nkUApzQFfMX5Km7